onsdag 30 december 2015

REA fynd...

Hej på er så här näst sista dagen av 2015. Har ni hunnit med några fynd på mellandagsrean? Jag har trotsat folkträngseln och begett mig ut två gånger och sista gången trots envisa förkylningsbaciller. Jag behövde komma ut då  jag var tvungen att fixa vissa attiraljer till vårt nyårsfirande och passade på då resterande familjen var på bio. Hittade bl.a. stjärnor som jag inhandlade till våra killars rum. Förra året hittade jag de svarta och i år hittade jag de beiga. Jag hittade de här.



Hittade även en rosa gosig tröja som jag kan värma mig i och mysa i under alla dessa innebandy-, fotbolls- och handbollsmatcher man beskådar som supportande förälder :-). Tröjan hittade jag här.


Jackan är jag jättenöjd med och har provat liknande tidigare i flera olika modeller. Denna som jag äntligen föll förr hittade jag här.



Ha en skön kväll! Här vankas film!!!
//Sofia

måndag 28 december 2015

God fortsättning

Äntligen kom snön och med den ljuset. Härligt! Om jag hade fått välja så hade det fått vara vitt nu fram till påsklovet sen får snön gärna börja smälta bort. Hoppas ni haft en skön julhelg. Vi har haft det riktigt bra och mysigt men tyvärr har vi nu åkt på några elaka baciller som jag hoppas ska ha gett med sig innan vi sätter igång med nyårsfirandet.  Nu när juldagarna passerat börjar jag genast drömma om pastellfärger, vårlökar, pioner, skira dukningar mm. Men innan pastellerna kommer fram får vi allt ta och hinna fira in det nya året sen så....:-).
Hoppas innerligt att det blir ett pionår i år då vi har fullt med pioner i trädgården.

Härligt med lite skirare dukningar igen. 
//Sofia

måndag 21 december 2015

Njuter...

...av doften av nysåpade golv....

...och renbäddade sängar. 

Snart kan julen börja.

//Sofia

lördag 19 december 2015

Äntligen jullov

Nu ligger tre veckors ledighet framför oss och det känns helt underbart och välbehövligt. Nu ska vi försöka hitta tillbaka till den normala andningen innan helgerna kommer. Imorgon har jag egentid hos frissan och ska få bli lite ompysslad. Underbart! 

I vårt vita rum har vi satt upp en tapet som jag bara älskar. Vi hade den till och med i vårt gamla hus. När jag såg den för första gången i en inredningstidning så klack något till inom mig :-). Det är en Carl Malmsten tapet från Lim och Handtryck och den heter "Fågel Blå". Min man är otroligt tålmodig som satt upp den i två hus då den kräver kantskärning på fyra sidor. Men frågar ni mig så är det helt klart värt det ;-).

Skänken har jag ärvt efter min mormor. Funderar på att måla om den men jag har inte tänkt klart ännu. Täckande vit, ljusgrå, mörkgrå, svart.... Vad tycker ni?

Från början var den brun innan den blev shabby chic vit.

Trådkorgen fick jag av mina barndomsvänner då jag fyllde 40. Praktisk och vacker att ha ljus i.

Figurerna kommer från en av min mans tjänsteresor för jättemånga år sen som gick till Sydafrika. Det var i samband med att vi letade gemensam lägenhet och skulle flytta ihop så dessa figurer betyder väldigt mycket. Den lilla figuren symboliserar kärlek och trygghet för mig. 

Önskar er alla en riktigt skön lördag. Här vankas storhandling, lite städning och glöggfest hos vänner.
//Sofia

onsdag 16 december 2015

Adventskalender och efterlängtat jullov

Är ni fler än jag som toklängtan efter jullov? Här längtar vi snart sönder oss. Som tur är har vi endast två arbetsdagar kvar sen startar tre härliga veckors jullov. Underbart!

 Sedan några år tillbaka har barnens adventskalender bestått av små påsar fyllda med allehanda ting (tyvärr mest godsaker :-( i brist på fantasi). 
Det gäller att placera påsarna högt för nyfikna barn ;-). Ser ni i bakgrunden kom mina julgardiner tillslut upp.
 En dag låg det tre julgranskulor i en av påsarna i form av små jordglober som jag hittade på Indiska. Jättesöta och pedagogiska tyckte mamman men barnen var dock mer jaha.....:-o. Som kompensation till allt det söta som finns i påsarna har jag även valt att fylla en påse med tre små tandkrämstuber. Undrar just hur reaktionen blir den dagen....
Önskar er en skön piglördag. 
//Sofia

måndag 14 december 2015

Adventsmys

I lördags hade vi vårt årliga adventsmys i trädgården då vi bjuder hem våra vänner i "byn". I år hade vi verkligen tur med vädret då dagen var solig men lite kall så det var härligt att stå ute med en brasa brinnande i vårt eldfat då kvällen närmade sig. Är så otroligt mysigt att stå där och i mörkret med marschaller, ljus och en brinnande brasa med vännerna samlade stora som små. Magarna fylls av värmande dryck och godsaker. Barnen far runt i mörkret och leker för fullt och ibland ser man dom inte ens i mörkret men man nås av deras glada skratt. Nöjda och glada efter att ha stått ute i tre timmar gick vi sedan in och kurade med en skön känsla i kropp och själ. 
 Eldfatet köpte vi för tre år sen här. Förutom att ha det som värmekälla och mysfaktor brukar vi även grilla korv över det med barnen på vintern.
Idag är det VAB på schemat med en förkyld kille så då blev det tid för lite julklappsinslagning. Hämtade ut ett paket från Adlibris igår. Kom ihåg att jag som barn läste Maria Gripes "Agnes Cecilia en sällsam historia" och tyckte den var otroligt spännande och bra bok. Har nu köpt den till vår 10-åring och jag hoppas även han kommer njuta av den.
 Ha en skön måndag!
//Sofia

torsdag 10 december 2015

Arbeta hemma

Idag har jag jobbat i soffan framför brasan iförd mjukisbyxor och håret på ända. Jätteskönt att kunna ha den möjligheten att sitta hemma och arbeta ibland. Speciellt när det som nu är väldigt intensivt på arbetet tycker jag det är jätteskönt att få byta miljö och bryta av med att sitta hemma och beta av uppgifter. Tänk att det på de flesta arbeten alltid hopar sig innan jul och innan sommaren så semestern börjar med att man är helt manglad. Tokigt!!!!


Älskar vår tuppadventsstake. Det ska väl synas att man i grund och botten är kulla :-).




Porslinskulorna hittade jag förra året på julrean hos R.O.O.M. Det är årets nya julpynt hos oss. Ikväll myser skruttan och jag framför brasan med ett nytt avsnitt av Ernst. Ha en skön kväll!!







måndag 7 december 2015

Julpaj

Idag blev det en julig paj till middag. Pajskalet är ett favorit LCHF-pajskal som du hittar här. Sen improviserade jag fyllningen.
Först stekte jag strimlad färsk grönkål efter tycke och smak med en hackad gul lök tills det blev mjukt. Salta och peppra blandningen.

Därefter fylldes pajskalet med blandningen och en smulad ädelost (140 gr). En äggstanning på 2 ägg och 4 dl grädde hälldes över. Pajen gräddades i ca 20 min i 200 grader. Pajskalet behöver dock förgräddas i ca 8 min i 175 grader. 

Till pajen blev det en grönsallad med balsamicodressing. Jättegott tyckte både min man och jag. Barnen rynkade dock på näsan åt grönkålslukten men det är smällar man får ta ;-).


söndag 6 december 2015

Vilken vecka...

Oj vilken kaosvecka med både det ena och det andra. Har varken hunnit läsa er fina bloggar eller bloggat själv. Som om det inte vore nog så har vi avslutat denna vecka med magsjuka...:-(. Det positiva är att när allt brakar samman kan det ju bara bli bättre. Min omtänksamme man kom hem med en vacker julbukett för att muntra upp vilket han sannerligen gjorde :-).





Idag har jag mest bara ägnat mig åt återhämtning och pysslat. Älskar att sticka och virka och då gärna i.....


....underbara ullgarner.

Idag blev det julpyssel i form av vita och röda virkade hjärtan. Mönster hittade jag hos Lyckoslanten. Blev en svartvit bild då det var så dåligt fotoljus att det röda inte gjorde sig rättvisa.

Sjalar har jag stickat många. Denna modell i entrådigt ullgarn är en favorit som värmer skönt om axlarna.


Ha en skön vecka alla så hoppas vi på en bättre kommande vecka.